BLOG | De kunst van het op tijd vertrekken

‘Als je hard moet lopen ben je eigenlijk al te laat, de kunst is om op tijd te vertrekken’, zo hoorde ik laatst iemand in de privésfeer zeggen. Ook in zakelijke context zit daar echter een kern van waarheid in. Het alternatief voor achter de feiten aanlopen, is het heft in eigen handen, oftewel het voortouw nemen. Een instelling dat mij als ondernemer erg aanspreekt en die je logischerwijs binnen onze organisatie en onze aanpak dan ook duidelijk terugziet.

Want waar stilstand achteruitgang is, is een stap voorblijven essentieel om een ambitie van toonaangevende opleider waar te maken. Onze pay-off ‘vooruitstrevend in veiligheid’ is niet uit de lucht gegrepen. Innovatie is sinds jaar en dag een vertrouwd agendapunt binnen onze organisatie en heeft de afgelopen 2 jaren alleen maar meer aandacht gekregen. Tijden veranderen snel en aan ons de taak om ervoor te zorgen dat wij als organisatie naadloos blijven meebewegen en waar mogelijk nét dat stapje voorblijven.

Die overtuiging maakt dat wij in mei maar liefst 5 baanbrekende innovaties binnen onze opleidingsbranche aan onze klanten presenteren. Innovaties op het gebied van virtual reality, augemented reality, apps; technieken die maken dat er nóg efficiënter en realistischer getraind kan worden. Want let wel; innoveren is nooit een doel op zich. Innovatie kan echter een uitstekend middel zijn om de weg naar het doel zo kort en efficiënt mogelijk te maken. In ons geval het doel om werken veiliger te maken en onze klanten flexibel te trainen in een zo realistisch mogelijke omgeving. Waarbij de klant op alle mogelijke gebieden (logistiek, administratief, voldoen aan wet- en regelgeving) zo veel mogelijk wordt ontzorgd.

Kunnen dergelijke innovaties en technieken op termijn de vertrouwde, persoonlijke training vervangen? Nee. Veiligheid blijft mensenwerk, zo luidt mijn stellige overtuiging. De noodzakelijke combinatie van improvisatie, persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen tijdens een opleiding zijn essentieel en simpelweg niet te programmeren. Technieken zoals virtual reality en augemented reality echter kunnen helpen om cursisten nóg beter te laten 'zien' en 'voelen' welke impact gevaarlijke situaties hebben. U gelooft mij niet? Dan nodig ik u graag uit om op 22 mei aanstaande (aanvang 15.30u, locatie Hofkamp 4 te Geleen) tijdens onze presentatie aan te sluiten. Zien is geloven, neem dat van mij aan :-).

Joey Nijsten

Directeur

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen B.V.

Heeft u interesse om ons Innovatie-event op 22 mei aanstaande te bezoeken?

Dan horen wij graag van u.

Terug naar overzicht...
Onze klanten
Deze bedrijven gingen u voor
 • Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
 • Acaleph
Referenties
Dit zeggen onze klanten
 • Naast correcte zakelijke dienstverlening heeft Acaleph ook oog voor persoonlijke klantbenadering.
  Een partner met landelijke dekking welke tevens zorgt voor een stukje interne ontlasting ten aanzien van het BHV stuk.
  Fleur Rosier, Q-Park Nederland
 • Breed inzetbaar bedrijf, niets is onbespreekbaar! Fijn bedrijf om zaken mee te doen.
  Anita Martens, Brand Bierbrouwerij
 • Een zeer gepassioneerd bedrijf dat voor ieder veiligheidsitem binnen ons bedrijf een passend antwoord heeft. Wij worden daarin echt ontzorgd en dat is in deze tijd van regelgeving erg prettig.
  Claude L'Ortye, BMW de Maassche Echt
 • Positief, innoverend, zoekend naar nieuwe mogelijkheden waarbij men niet schroomt om kennis te delen.
  Jack Janse, EdeA
 • Acaleph is voor ons een flexibele, betrouwbare partner die veel in huis heeft. De medewerkers zijn vriendelijk, bereid tot helpen en snel in reageren.
  Gwen Dautzenberg, Rabobank Westelijke Mijnstreek
vestigingen
Wij geven trainingen door heel Nederland,
op elke gewenste locatie!
Acaleph Brightlands
Urmonderbaan 22
6167 RD Sittard-Geleen
Acaleph Nijmegen
Woeziksestraat 100
6604 CM Wijchen
Acaleph Rotterdam
Koninginwilhelminalaan 1
2969 AN Oud Alblas
Acaleph Venlo
Noorderpoort 57
5915 PJ Venlo
Acaleph Zwolle
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Acaleph Tilburg
Kranenberg 23
5047 TR Tilburg
Acaleph Geleen
Hofkamp 4
6161 DC Geleen
Locaties Acaleph