Stagiair aan het woord

In de rubriek 'Stagiair aan het woord' vertellen studenten die Acaleph als stagebedrijf hebben gekozen over hun ervaringen. Deze keer: Rodney Dams (2e jaars student Commerciële Economie)

Rodney Dams is 21 jaar en loopt sinds november stage op de verkoopafdeling bij Acaleph. “Ik wil een stage waarbij ik een duidelijk beeld krijg van de werkzaamheden binnen de afdeling verkoop in een bedrijf. Ik heb in het verleden stagegelopen op marketingafdelingen en ik wil de afdeling verkoop meer gaan ontdekken. Gelukkig word ik binnen Acaleph goed geholpen om een beter beeld te krijgen van de diversiteit in deze afdeling”, aldus Rodney. “Als stagiair bij Acaleph leer je het bedrijf kennen van binnen en van buiten, maar zie je ook hoe een organisatie er werkelijk alles aan doet om haar klanten volledig te ontzorgen. Erg interessant en leerzaam.”

 

Naast zijn studie is Rodney niet snel thuis te vinden door het voetballen bij S.C. Susteren en het werken als manager bij de McDonald’s te Echt. “Ik ben graag onderweg en onderneem graag dingen met mijn vriendin, vrienden of familie.”

Tijdens de stage is Rodney ook nog eens bezig met het opstarten van een eigen bedrijf met een aantal klasgenoten. Dit bedrijf genaamd GreenWorks levert een ervaring voor gezinnen met kinderen door een stijlvol kruidentuintje aan te bieden voor in de keuken waar verschillende soorten kruiden kunnen worden verbouwd. GreenWorks is een leuke manier om samen met het gezin tijd door te brengen en om meer te weten te komen over duurzaam leven. In dit hele proces kunt u uw kinderen leren om bewust om te gaan met het verbouwen van kruiden en het koken hiermee.

Rodney zit in zijn tweede jaar van de opleiding Commerciële Economie aan Hogeschool Zuyd te Sittard. "Tijdens deze opleiding leer je alle aspecten van de commercie binnen een bedrijf. De verschillende kanten waar je terecht kan komen in een bedrijf. Van basis bedrijfsadministratie tot het uitvoeren van sales in een bedrijf. Je moet van alles wat weten in het bedrijf waar je werkzaam bent om je werk goed te kunnen uitoefenen.” aldus Rodney. Hogeschool Zuyd wil dat studenten tijdens deze stage een duidelijk beeld krijgen van het werken op Hbo-niveau en welke kanten je allemaal op kan. Uiteindelijk moet ik een uitstroomprofiel kiezen waarmee ik verder wil gaan studeren.

“Ik ben op tijd gaan zoeken naar een stageplaats omdat ik in het verleden veel moeite moest doen om een stageplaats te vinden. Of je krijgt geen reactie of pas heel laat. Ik heb Acaleph benaderd en vervolgens heb ik snel een reactie gekregen om op gesprek te komen. Tijdens het gesprek waren wij beide enthousiast en ben ik zo in november kunnen beginnen. Inmiddels is het al de vijfde stageweek en de tijd vliegt voorbij, volgens mij wel een goed teken. Ik mag mee naar klanten voor een kennismakingsgesprek en mag ik een grote opdracht uitvoeren waar Acaleph ook wat aan heeft, dit motiveert mij alleen maar. Ze laten mij met alles meekijken waardoor het beeld van de werkzaamheden duidelijker wordt. Ik kijk uit naar de rest van mijn stage en de samenwerking met mijn stagebegeleiders!”

"Natuurlijk wil ik de afdeling goed helpen met alle werkzaamheden en een goed beeld schetsen van wat ik wil. Ik heb er alle vertrouwen in om deze stage tot een goed eind te brengen en te kunnen terugkijken op een leerzame tijd bij Acaleph!”


Op zoek naar een stageplek in een dynamisch en groeiend bedrijf?

Acaleph is altijd op zoek naar stagiaires voor onze afdelingen administratie, verkoop en facilitair. Door te investeren in goede begeleiding tijdens de stageperiode proberen we te investeren in onze medewerkers van de toekomst. Oftewel, bij wederzijdse tevredenheid zou het zo maar eens kunnen zijn dat je stage aansluitend wordt omgezet in een mooie baan! Interesse? Neem contact met ons op!

Acaleph is een S-BB gecertificeerde stageplek, www.s-bb.nl


Terug naar overzicht...
Onze klanten
Deze bedrijven gingen u voor
 • Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
 • Acaleph
Referenties
Dit zeggen onze klanten
 • Naast correcte zakelijke dienstverlening heeft Acaleph ook oog voor persoonlijke klantbenadering.
  Een partner met landelijke dekking welke tevens zorgt voor een stukje interne ontlasting ten aanzien van het BHV stuk.
  Fleur Rosier, Q-Park Nederland
 • Breed inzetbaar bedrijf, niets is onbespreekbaar! Fijn bedrijf om zaken mee te doen.
  Anita Martens, Brand Bierbrouwerij
 • Een zeer gepassioneerd bedrijf dat voor ieder veiligheidsitem binnen ons bedrijf een passend antwoord heeft. Wij worden daarin echt ontzorgd en dat is in deze tijd van regelgeving erg prettig.
  Claude L'Ortye, BMW de Maassche Echt
 • Positief, innoverend, zoekend naar nieuwe mogelijkheden waarbij men niet schroomt om kennis te delen.
  Jack Janse, EdeA
 • Acaleph is voor ons een flexibele, betrouwbare partner die veel in huis heeft. De medewerkers zijn vriendelijk, bereid tot helpen en snel in reageren.
  Gwen Dautzenberg, Rabobank Westelijke Mijnstreek
vestigingen
Wij geven trainingen door heel Nederland,
op elke gewenste locatie!
Acaleph Brightlands
Urmonderbaan 22
6167 RD Sittard-Geleen
Acaleph Nijmegen
Woeziksestraat 100
6604 CM Wijchen
Acaleph Rotterdam
Koninginwilhelminalaan 1
2969 AN Oud Alblas
Acaleph Venlo
Noorderpoort 57
5915 PJ Venlo
Acaleph Zwolle
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Acaleph Tilburg
Kranenberg 23
5047 TR Tilburg
Acaleph Geleen
Hofkamp 4
6161 DC Geleen
Locaties Acaleph