Vooruitstrevend in veiligheid; Acaleph presenteert unieke praktijkstellage en vernieuwt training Gasmeten SOG

Acaleph Opleiding, Training en Adviezen BV te Geleen is sinds kort de enige opleider in Limburg die de vernieuwde trainingen VVL-H SOG (Veilig verplaatsen van lasten met handgereedschappen) en BVL SOG (Begeleiden van lasten) kan verzorgen. De richtlijnen van beide opleidingen zijn per 1 januari 2017 aanzienlijk aangescherpt. Om aan alle richtlijnen te kunnen blijven voldoen, zijn unieke stellages ontwikkeld waarmee alle noodzakelijke praktijkopdrachten geoefend kunnen worden. Acaleph heeft als eerste Limburgse veiligheidsopleider in het nieuwe materieel geïnvesteerd.

De aangescherpte richtlijnen hebben daarnaast niet alleen geleid tot de noodzaak om te investeren in middelen, maar ook in kennis en expertise. De docenten van Acaleph hebben een drietal noodzakelijke opleidingen gevolgd om alle benodigde kennis en kunde eigen te maken.

De training BVL SOG (4 dagen) en de training VVL-H (3 dagen) zijn bedoeld voor medewerkers die op een (petro)chemisch terrein in installaties lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen. De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages en relatief klein equipment van beperkte omvang welke verplaatst kunnen worden met hijsgereedschap. Daarnaast geldt voor Begeleiden van Lasten (BVL) dat medewerkers de lasten begeleiden met behulp van een dynamisch hijsmiddel, dat door een kraanmachinist wordt bediend. Aan de trainingen kan (uitsluitend) worden deelgenomen wanneer de kandidaat in het bezit is van een VCA diploma.

Naast bovenstaande 2 opleidingen zijn ook de richtlijnen voor de training Gasmeten per 1 januari 2017 aangescherpt. Wij hebben als opleider een audit gehad, welke geresulteerd heeft in een officiële erkenning van VCA Infra als 'Erkend opleider Gasmeten SOG'.

De training Gasmeten SOG is verdeeld in 2 trainingen; een 2-daagse basistraining en een 1-daagse herhalingstraining. Aan de training kan (uitsluitend) worden deelgenomen wanneer de kandidaat in het bezit is van een VCA diploma. Zowel het theorie- als het praktijkexamen van de training Gasmeten SOG wordt middels de computer afgenomen.

Meer informatie over bovenstaande trainingen vindt u op onze website www.acaleph.nl. Bij aanvullende vragen, aarzel niet om ons te contacteren: T 046-4231800.

Terug naar overzicht...
Onze klanten
Deze bedrijven gingen u voor
 • Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
  Acaleph
 • Acaleph
Referenties
Dit zeggen onze klanten
 • Naast correcte zakelijke dienstverlening heeft Acaleph ook oog voor persoonlijke klantbenadering.
  Een partner met landelijke dekking welke tevens zorgt voor een stukje interne ontlasting ten aanzien van het BHV stuk.
  Fleur Rosier, Q-Park Nederland
 • Breed inzetbaar bedrijf, niets is onbespreekbaar! Fijn bedrijf om zaken mee te doen.
  Anita Martens, Brand Bierbrouwerij
 • Een zeer gepassioneerd bedrijf dat voor ieder veiligheidsitem binnen ons bedrijf een passend antwoord heeft. Wij worden daarin echt ontzorgd en dat is in deze tijd van regelgeving erg prettig.
  Claude L'Ortye, BMW de Maassche Echt
 • Positief, innoverend, zoekend naar nieuwe mogelijkheden waarbij men niet schroomt om kennis te delen.
  Jack Janse, EdeA
 • Acaleph is voor ons een flexibele, betrouwbare partner die veel in huis heeft. De medewerkers zijn vriendelijk, bereid tot helpen en snel in reageren.
  Gwen Dautzenberg, Rabobank Westelijke Mijnstreek
vestigingen
Wij geven trainingen door heel Nederland,
op elke gewenste locatie!
Acaleph Brightlands
Urmonderbaan 22
6167 RD Sittard-Geleen
Acaleph Nijmegen
Woeziksestraat 100
6604 CM Wijchen
Acaleph Rotterdam
Koninginwilhelminalaan 1
2969 AN Oud Alblas
Acaleph Venlo
Noorderpoort 57
5915 PJ Venlo
Acaleph Zwolle
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Acaleph Tilburg
Kranenberg 23
5047 TR Tilburg
Acaleph Geleen
Hofkamp 4
6161 DC Geleen
Locaties Acaleph